Advies

Soms is het voldoende om je probleem gewoon eens voor te leggen aan een onafhankelijke luisteraar. Het kan enorm opluchten om gewoon je verhaal kwijt te kunnen aan iemand die je serieus neemt. Alleen al het vertellen helpt je om je gedachten en gevoelens te ordenen.

In veel gevallen heb ik in één of twee adviesgesprekken voldoende informatie om na een grondige analyse een raak en helder advies te geven waar je echt mee verder kunt.

Begeleiding

Het kan zijn dat je verhaal gecompliceerder blijkt te zijn. Dat we samen de kwestie van wat meer kanten moeten bekijken. Dat er méér oplossingen te verzinnen zijn die het onderzoeken waard zijn. In zo’n geval kunnen we wat vaker en dieper met elkaar doorpraten.

Drie tot twaalf begeleidingsgesprekken zijn meestal voldoende om samen na te gaan hoe en waar je probleem is ontstaan, welke oplossingsrichtingen te bedenken zijn, wat het beste alternatief is en wat je zelf kunt doen om die oplossing te realiseren.

Coaching

Misschien is het moeilijk voor je om zelf daadwerkelijk de juiste acties te ondernemen. Dan kan een coachingstraject zinvol zijn. We stellen dan samen een concreet veranderingsplan op dat jij gaat uitvoeren. Maar je staat er niet alleen voor!

Gedurende een afgesproken periode van bijvoorbeeld een half jaar of een jaar, spreken we elkaar regelmatig. We evalueren dan de afgelopen periode en stellen samen de concrete stappen vast die nodig zijn in de komende periode. Net zolang tot jij je doel bereikt hebt of voldoende sterk in je schoenen staat om zelfstandig verder te kunnen.